Hallå hej!

Länge sedan en uppdatering nu, men det har inte varit så mycket att skriva om egentligen då det bara varit otur med det mesta för mig och Hypra. Efter premien så låg ju planerna i att få till en planering över hur vi skulle lägga upp träningen med hästarna, men naturens beslut med att vänta med snön gjorde att våra träningsvägar frös och blev superhårda, vilket gjorde dom oanvändbara. Men eländet tog inte slut där. Hypra blev broddsparkad av hagkompisen Primula, säkerligen genom att hon brukar provocera Pripps ganska mycket, så Primula fick nog och gav igen helt enkelt. Ett ordentligt sår på vänster has och punkteringsår på insidan högerlår. Såret på höger benet ledde till att hon nästan fick lymfangit, så det blev veterinärbehandling och penicillin och metacam i ca 10 dagar. Under dessa dagar hann det dessutom dyka upp fler sår, några som Hypras lyckades göra själv plus några fler från pripps, så vi tog beslutet att dra av Primula bakskorna. Och på det så fick Hypra nästan gaskolik, så det blev en natt av promenader och övernattning på Trevnaden! Min lilla märr har inte haft den bästa start på vintern kan man ju lungt säga. På den positiva sidan är dock att hon vuxit och kommit upp i snart 145 cm i manken! Tänk att förra hösten var hon "bara" 131 cm! Min lilla tjej håller på att bli stor!=)
Nu ligger siktet mot våren att kunna kvala då och sen i augusti då det är försök till Kriteriet! Mamma mia!!!!
Närmast ligger att få igång Hypra för träningen igen och laga lokselen jag fått så vi kan börja med drögning och annan skritträning! Hypra har varit en riktig pissmärr på sistone, tror hon bär på mycket frustration och överskottsenergi.
Håll tummarna för oss!

Idag så har man även varit på besök hos Alfon Öberg som är uppfödare och ägare till ett av sveriges vinstrikaste kallblods ston, självaste Måntoddan! Underbar man med en tillika underbar fru! Blev mycket travsnack och gofika! Gud vad man lär sig i sällskap av den gamla sortens hästkarlar! kommer bli fler besök hos den mannen!

Avslutar detta inlägg med att tacka mina kompanjoner Anna och Mats som tar hand om Hypra medans jag är borta! Kramar och stort tack till ER!!<3

 
(Bilden föreställer Alfon och Måntoddan. Lånad från Öviks allehanda)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0