Dagen D imorgon!

Inte bloggat så mycket nu, för det har varit tusen järn i elden! Men imorgon är det alltså dags för mig, Hypra och min vän Erika att åka till Umeås travbana, Umåker och Sleipners unghästvisning! Hypra är enda unghästen efter Feseth Lynet imorgon, och vad jag förstår på travsport.se så är det bara 2 st svenskregistrerade avkommor efter honom födda 2010, något annat visas inte...måste luska vidare. Tycker mig minnas att han har någon tidigare kull...
Klockan 10 går det av stapeln! Håll tummarna så uppdaterar jag imorgon!

Kram ljuva själar


Vi är på gång och ganska laddade!

Tillbaka igen efter en omgång med förkylning och feber! Dock bara den mänskliga faktorn som råkade ut för detta, häst och katter mår utmärkt!

Hypra går med stormsteg framåt! Nu har hon inte bara tömkörts utan medhjälpare, utan idag var vi(jag o Anna) ute på premiär tur utanför gården! Anna satt med mig i vagnen och höll i en longerlina fram till Hypras grimma som hon har under tränset, ifall det skulle bli något, tex om Hypra skulle bli rädd så kunde hon lätt hoppa ur och vara behjälplig på marken. Men som tur var behövdes det inte, hon gick framåt som en klocka. Stannade en gång när vi svängt in på vägen som går mot travet, så kom det en bil bakifrån, Hypra stannade för hon tyckte det blev obehagligt, kollade in bilen och sedan gick hon självmant framåt igen. Vi provade med att trava en kort bit, först blev det nästan passgång, men hon hittade en någorlunda bra aktion tillslut och travade på. Hela turen gick hon med öronen framåt, löddrade runt munnen och hade så roligt! Man blir så stolt som matte!!!!

Övade innan körturen på häst vid hand, och jag kan lova att nu fattar hon detta med att trava vid min sida! Får bromsa henne så det inte går alltför fort och blir galopp, men hon lyssnar direkt jag sätter armbågen mot bogen och då saktar Hypra ner tempot. Ända minustecknet i denna svansång är att hon skrapat upp framhovarna i boxen. Hypra står och gräver när hon äter, som för att skrapa ihop maten som ligger i krubban, och inte på marken. Så det kommer nog inte bli så höga poäng på bedömningen på hovarna. Ska smörja in dom och fila till, o fortsätta smörja regelbundet tills visningen o hoppas på det bästa. Tror att det som gör att hon gräver när hon äter är att hon får nu  blötmat istället för torr, vilket gör eftersom hon inte är van vid det att hon vill som sagt skrapa ihop det för att göra det lättare att äta. Så nu ska hon få äta torr fram tills visningen!
Har även köpt två tröjor som det ska tryckas "Team Hypra" på hehe. Fint ska det vara;)

Över och ut, kram på er ljuva själar!

Feber och annat mysigt

Har haft jour i helgen, så större delen av min tid har spenderats i stallet. Allt har gått fint förutom att hästarna sprängde hagarna i förmiddags så det blev att laga hagar, så nu går hästarna inte i skilda beteshagar längre utan i  en stor gemensam och det verkar funka bara bra=)
Körde Hypra idag och hon fick gå helt själv, Anna satt på vagnen brevid mig, och behöver jag säga att hon var så cool och bara skrittade på. En gång stannande hon för att tänka efter lite, men skummet rann från munnen. Hypra hade riktigt kul och var som sagt jätte duktig! Vi ska nog köra ut med henne en liten sväng nästan gång, kommer bli spännande. Min lilla juvel, vad väntar i din framtid?!

Ska slöa nu och titta film innan läggdags....kram på er ljuva själar


Grattis grattis!!!

Till ägaren till Hypras storebror Tokam som i torsdags tog ytterligare en placering!
19.000 Nkr insprungna på totalt 7 starter i år=) Han ligger på bra tider i sina starter så det ser lovande ut för honom.
Tokam huserar i Norge och är efter hingsten Elding, och är korrekt sagt halvbror med Hypra då båda är undan Hygga!

Över o ut!

Vilken juvel!

Ja det kan man verkligen kalla Hypra idag, en juvel, som hon glänste när jag och Anna spände henne för vagnen ikväll! Hon fick gå mer "ensam", alltså att Anna hade ledrep men gick längre bak så Hypra skulle få känslan av att gå själv, och hon gick som hon aldrig gjort annat! Gud så stolt man blev som matte!! Och det börjar kännas som att jag och Anna gjort/gör ett bra jobb med henne.

Övade tidigare på dagen med henne inför visningen, gick snäppet bättre idag, hon ökade skritten bättre(övade med träns idag, för det måste jag ha på visningen) och fick faktiskt några travsteg ur henne i båda varven, men hon ifrågasatte mitt ledarskap och VARFÖR vi skulle springa tillsammans?! 
Då var det bara att köra några NH-övningar och sedan börja om med det man höll på med. Aldrig tumma på detta med säkerhet och ledarskap!

Sedan så fick hästarna nya beteshagar idag, så det ser ut att bli två veckor till på bete innan vi ställer dom på vinterhage. Glada blev dom och en hel del galopp blev det!=)
Så inte undra på att Hypra var trött efter vi kört haha! Först träna inför visning, ny hage och så tillsist köras. Vilken dag för henne!

Kram ljuva själar!

Ps: TUSEN TACK ANNA FÖR ALL DIN HJÄLP<3


(Foto: Emma Karlsson)


Hallå hallå hallå!

Jag har anmält Hypra till en unghästvisning för 1 och 2-åriga kallblod som förhoppningsvis kommer hållas på Umåker den 18/9! Vi är i dagsläget bara 6 unghästar anmälda, men anmälningstiden går ut den 12/9 så jag hoppas det iaf trillar in två anmälningar till så det blir av, minst 8 unghästar vill arrangörerna ha. Så nu måste alltså jag öva häst vid hand med Hypra som en galning, provade idag och det gick fint att ställa upp henne snyggt, men detta med att skritta på vid min sida gick tillslut ganska bra, att trava...ojoj...ja jag vet inte hur det ska gå detta! Men snygga ska vi vara, man kan vinna pris för bäst visade häst och det vore ju inte helt fel:P
Så håll alla tummar o tår att hon tar åt sig häst vid hand träningen, och att det går bra o att vi får bra kritik!


(Foto: Emma Karlsson)


RSS 2.0