Bra dag!

Hade ett riktigt fint tömkörningspass med Hypra på ridplan idag. Hon skötte sig fint och traven i höger varv börjar bli mer stabil och fin om, vänster behöver dock lite mer arbete. Men längtar till jag köpt en tömkörningsgjord i läder för den jag har i syntet är i storlek full och min häst är väldigt feminin och nätt, så den glider lite trots svanskappa. Ska köpa till en förkortningsgjord eller vad det nu kallas så jag kan byta ut den ordinarie på lädergjorden, för annars kommer den nog inte sitta optimalt den heller. Kärlen spökar fortfarande men blir inte värre av motionen iaf, och jag håller mig på max 30 min när det gäller tömkörning på plan. Tömkör jag ut i naturen kan det variera mellan 35-45 min. Körpassen har vi bara haft 3st ännu och de har legat mellan 30-45 min de också, lite trav under ett utav dessa. Längtar efter att min sessa ska bli frisk så vi kan träna upp kondisen och följa med Anna o Ruben på banjobb=)

I säng nu....över o ut, helt slut!

 ( Hypra på utställningen på Umåker i september -11, längtar till nästa!)


Aaaaaaaameeennn åååååååå

Så känns det idag!!!!! Gick inte alls bra med Hypra idag...lös i magen var hon och vänsterbakben hade kärl som var mer spänt än det var igår. Men tömkörde henne ner till travbanan för att hämta speedcarten som Anna lånade igår när hon skulle köra hennes unghäst Ruben på banan. Hypra var seg och ofokuserad, skummade inte alls i munnen:( Hoppas att det bara är för att hon är dålig i magen och inte att växtperioden ska ta ny fart!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ord som ringer i mina öron är alla som sa; "Köp unghäst, du får forma den själv" Jo visst får jag det, men det är SÅ mycket mer med att köpa unghäst än att bara få forma den!!!!!! Nu har min unghäst haft mer och längre växtperioder än många andra unghästar som personer i min närhet äger, så jag har verkligen försökt ge henne tid, kärlek och omsorg. Motsatsen till idag fick jag uppleva igår när Hypra fick för första gången trava en kortare bit framför vagn, steget var grymt, hon breddade fint bak och låg bra på bettet. Tömkörningen på plan med dressyrjobb har gett resultat!
Men idag är vi tillbaka på någon ruta långt bakåt....bbaaaaajjsss!!!!
Ja jag är en bitterfitta nu...men gårdagen var så bra att ni anar inte. Fick rida en kortare AR-lektion för Anna på fina fina Nora, Hypras uppfödare Charlotta Nordins underbara sto. Efter det så fikade vi mer Charlotta ute i solen innan vi åkte ner till Hypra, och som jag tidigare skrev gick den körturen toppen. Rubens första besök på banan gick helt fantastiskt, men idag har allt varit helt omvänt......
Ska nu ner till duschen och sköja bort lite bitterhet.....

Ojver änd ut


Nöjd!

Hej hopp! Inte funnits så mycket gällande Hypra att uppdatera om, hennes växtperiod har bara fortsatt, men nu ÄNTLIGEN börjar blodkärlen kännas bättre/ försvinna! Och det märks på Hypra också, hon är mycket gladare och pigg på ett helt annat sätt nu=) Har börjat tömköra henne på plan varannan dag nu ung, med tömkörningsgjord och inspänd med inre tömmen så att hon går lätt ställd i det varv hon ska arbetas i, funkar bra och vi har så smått kommit igång med lite travarbete! Mattes duktiga tjej<3 Ser inte ut som en nordsvensk, riktigt smäcker o läcker är hon:P

På det privata planet så har jag bytt jobb. Tagit tjänstledigt från mitt städjobb på Lycksele lasarett och börjat som nattare på Statoil! Började min inskolning idag och det gick över förväntan=) Riktigt roligt! Imorgon jobbar jag dag igen mellan 8-17:) Wehaaa!!!

Måste få med någon och fota Hypra så man får upp mer bilder:P


(Hypra på bete sommaren -11, foto: Anna Sjögren)

Över och ut!


RSS 2.0