Bra bra

Blev promenad med Hypra och Ruben idag så dom fick komma ut och röra på sig efter banjobbet igår. Båda kändes fina i benen och var på gott humör. Annas lillasyster Rosina följde med och red på shettisen Primula som Anna har på foder från samma stall som Hypra står i på Berglunda. Rosina fick även rida en liten stund var på både Ruben och Hypra och det gick hur bra som helst.  Rosina är för sin ålder mjuk och fin i handen och riktigt följsam när hon rider=).
Passade på efter stallet så fick Mats och Anna lämna av mig på Lyckan så gick jag hem, en promenad på mot 5 km. Kändes riktigt skönt och vid hemkomsten så firade jag detta med ett glas hemmagjord blåbärsaft som jag fått av Annas mamma och pappa. Gott!

Och detta får bli ett kort inlägg. Ska inta horisontaläge i soffan och se slutet på Vampire Diaries, säsong 2...sov inte så bra natten innan och det känns.

Över och ut, totalt slut!

2 Days in a row...

Herre gud det var ett tag sedan det skedde haha! Men man får flyta med i inspirationen lite=)

Var idag nere på Berglunda för att knalla ner med Hypras sulky ner till banan, då vi senare på eftermiddagen skulle ner för att göra ett banjobb tillsammans med Anna, Mats och Ruben. Efter den promenaden så gick jag in till Ann-Britt och barnen och avnjöt några koppar kaffe och mysigt sällskap. Alltid trevligt att få fördriva ett par timmar med hästsnack och om andra allmänna ting.
Sen blev av vid fyra att bege sig till Trevnaden och hämta upp syster på vägen som ville med och fota, vilket jag uppskattar när man inte äger en egen systemkamera ännu, så tur att både syster och Anna har det så man får några bilder på sin skönhet<3
Idag fick Mats värma och köra första heatet med Hypra, gick väl sådär men min häst mesade på och lyssnade inte så mycket på Mats, men för att vara hans första banjobb och med tanke på att Mats inte hållit på med hästar så länge så tycker jag det gick helt okej. Rom byggdes inte på en dag så det kommer bli bättre med mer övning=)
Sen kom en annan tränare, Jörgen E Ahlqvist  ner med sin 2-åring Busjö Bruden, och vi frågade om han ville köra ett heat med oss och det tackade han ja till, och det var välbehövligt även om min häst var mer intresserad av Bruden än att springa. Hade ingenting i tömmarna och hon hade inget fokus på annat än den nya hästen i gänget. Men det positva var iaf att hon travade fint och breddade bra. Sen så fick jag tips av Jörgen då Bruden också tydligen springer och bryter med huvudet att testa en såkallad Murphybländare. Det är ett skydd som man sätter för ögat på den sida hästen inte bryter åt så att den på så vis måste räta upp huvudet för att kunnna se. Sen fick jag även tipset om att leda henne på vänster då det är höger hon bryter åt, för hästar kan bli mer benägna att bryta åt det håll man leder dom mest på. Sen så var Jörgen vänlig nog att låna ut en bländare till mig, så den ska jag testa på torsdag då det är dags för nästa träning i vagn.
På hemvägen så ringde Anna upp equieterapeuten Granberg och hörde sig för om han kan komma och kolla våra hästar, framförallt Hypra. Han sa att det är vanligt att unghästar är lite sneda som Hypra är och att det är aldrig fel att kolla upp. Och det vill jag göra, hellre kolla upp en gång för mycket än en gång försent. Så det blir troligtvis någon gång under nästa vecka.

Men givande dag trots att man är en bitter f****...

Över och ut mina beauties!



(Bilden visar en Murphybländare, sitter över hästens öga, bilden lånad från ponnytrav.ifokus.se)


Jo det va som så...

Klockan är mitt i natten och man borde egentligen sova....
Har varit borta från bloggen igen ett tag nu men det är helt pga en del personliga saker som fått mig att dra mig undan både i det verkliga livet och från internet. Mår piss för det mesta men rycker upp mig så pass att jag fixar jobb och hästen, sedan får tyvär umgänget lida lite, men mina vänner som läser detta, jag uppskattar er alla men detta är något som kommer ta tid innan jag är tillbaka i mitt fulla underbara jag. Så ni har inte gjort något utan det är i mig själv detta sitter.

Min Hypra fortsätter utvecklas i en underbar riktining! Farten börjar komma och orken med, imorgon blir det banjobb, ska bli sjukt kul! Dock är en liten fråga varför hon är lite högre på höger sida vid korset bak, kan det vara för att hon vill springa en aning snett bitvis i träning eller växer hon lite knasigt? Ska hålla koll på detta....går i funderingar på entömsbett eller om det skulle bli värre att sätta på henne en vikt eller tyngre boots på vänsterbak så hon inte blir svagare på den sidan.....

En bild på det finaste jag har i mitt liv, förutom mina nära och kära<3


(Bilden tagen av Emma Karlsson)

Över o ut!


RSS 2.0