Nää jag är inte bitter...

Planen för idag vara att komma igång med intervalljobben, om underlaget skulle tillåta. Men jag kom mig inte ens ut med hästen ur stallet, för den högra framskon hade vridit sig så pass att det kändes inte som ett alternativ att fara ut med Hypra. Jag ringde min hovslagare och rådgjorde med henne, om hon hade tid att komma tidigare än nu på tisdag, men hon hade fullt så då beslutades det att plocka av skon och för att Hypra inte skulle bli låghalt så tog jag av den vänstra framskon också. Just nu känns det så bittert, men Hypras hovar har samtidigt växt som ogräs så att det skulle bli något problem med skorna är inte helt otippat. Är sju veckor sedan hon skoddes sist så det blir nu att gå ner på sex veckor istället. Man lever och man lär hela tiden.

Det som var och det som komma skall.

 

Hade ju tänkt göra en nystart på bloggen med först en årskrönika och sedan följa upp det med att skriva om tänket,upplägget, drömmarna och målet med 2015. Har läst mina favorit bloggare, inom helt andra discipliner än vad jag håller på med visserligen, men jag anser att man kan hitta inspiration överallt! Gemensamt för dessa bloggare är fokus,planering, målmedvetenhet och resultatfokuserande. Så i mitt huvud har jag knepat och knåpat ihop något att sätta på pränt om vad jag vill att jag och min häst ska uppnå detta år. Så hinner det gå fyra dagar in på detta 2015, det blir söndagen den 4/1 och jag och Hypra ska ut på vårt sista skritt pass innan det på måndagen skulle vara dags att dra igång med konditionsträningen igen. När jag hämtar henne i hagen så vill hon först inte komma till grinden, vilket hon inte heller gjort gången innan när jag skulle hämta henne, annars är Hypra en häst som börjar gå mot grinden direkt hon ser att man för att ta in henne, eller så kommer hon direkt man ropar. Bara det gav mig en känsla av att något inte stod rätt till. Väl inne i stallet så ser jag att hon har ett rostfärgat näsflöde och jag ringer till Ann-britt som äger stallet och ber henne komma ut och titta. Hon konstaterar att ena polypen är svullen samt satt Hypra är svullen bakom ganascherna. Det kändes bara så jävla typiskt, att precis när vi ska komma igång på allvar för denna säsong så händer detta. I bakhuvudet låg att det kanske var något som kom från viruset vi haft i stallet då Hypra tidigare fått feber en vecka, så jag ringde veterinären följande dag. Två besök blev det totalt, men något riktigt svar fick jag inte mer än att det var spottkörtlarna som varit svullna och att hon hade en lättare inflammation i svalget. Troligen var detta något som viruset orsakat så det blev metacam plus vila.

 

Men nu är vi åter igång! Skrittade henne en vecka och nu har hon joggats i snart två veckor. Tummar och tår håller jag för att denna gång så ska vi få vara friska och hela fram tills det är dags för kval!


RSS 2.0