Vi är på gång och ganska laddade!

Tillbaka igen efter en omgång med förkylning och feber! Dock bara den mänskliga faktorn som råkade ut för detta, häst och katter mår utmärkt!

Hypra går med stormsteg framåt! Nu har hon inte bara tömkörts utan medhjälpare, utan idag var vi(jag o Anna) ute på premiär tur utanför gården! Anna satt med mig i vagnen och höll i en longerlina fram till Hypras grimma som hon har under tränset, ifall det skulle bli något, tex om Hypra skulle bli rädd så kunde hon lätt hoppa ur och vara behjälplig på marken. Men som tur var behövdes det inte, hon gick framåt som en klocka. Stannade en gång när vi svängt in på vägen som går mot travet, så kom det en bil bakifrån, Hypra stannade för hon tyckte det blev obehagligt, kollade in bilen och sedan gick hon självmant framåt igen. Vi provade med att trava en kort bit, först blev det nästan passgång, men hon hittade en någorlunda bra aktion tillslut och travade på. Hela turen gick hon med öronen framåt, löddrade runt munnen och hade så roligt! Man blir så stolt som matte!!!!

Övade innan körturen på häst vid hand, och jag kan lova att nu fattar hon detta med att trava vid min sida! Får bromsa henne så det inte går alltför fort och blir galopp, men hon lyssnar direkt jag sätter armbågen mot bogen och då saktar Hypra ner tempot. Ända minustecknet i denna svansång är att hon skrapat upp framhovarna i boxen. Hypra står och gräver när hon äter, som för att skrapa ihop maten som ligger i krubban, och inte på marken. Så det kommer nog inte bli så höga poäng på bedömningen på hovarna. Ska smörja in dom och fila till, o fortsätta smörja regelbundet tills visningen o hoppas på det bästa. Tror att det som gör att hon gräver när hon äter är att hon får nu  blötmat istället för torr, vilket gör eftersom hon inte är van vid det att hon vill som sagt skrapa ihop det för att göra det lättare att äta. Så nu ska hon få äta torr fram tills visningen!
Har även köpt två tröjor som det ska tryckas "Team Hypra" på hehe. Fint ska det vara;)

Över och ut, kram på er ljuva själar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0