Hard work

Är inte alltid roligt eller lätt att vara hästägare. Fick känna på det idag när jag skulle köra NH med Hypra uppe på ridplanen bakom stallet. Körde bara grunder som jag vet att hon kan, eller iaf har prövat på. Så det blev ryggningar, hide the butt och början på sending game, kanske  inte har alla namnen rätt på alla övningarna men får kolla upp det. Till en början gick det bra, men sedan blev hon arg ju mer pressad hon blev, öronen ströks bakåt, hon högg åt mig och stegrade under vissa av övningarna. Det var bara att bita ihop och visa att sådant uppförande tolereras icke! Men man känner sig ganska liten mot en arg häst, även om det "bara" är en åring. Men tillslut efter över en timmes arbete började hon iaf slicka och sänka huvudet och kunde rygga utan att slicka öronen bakåt.

 Det sägs ju att i ung 6 månader så kan man njuta av frukterna från förra ägarens arbete med hästen, sen börjar hästen landa i sitt nya hem och visa upp annat beteende. Har haft Hypra i ung 5 månader nu, så det är nog en blandning av trots och att hon kanske inte är så nöjd med livet just nu. Mycket har förändrats under tiden hon stått på Berglunda och hon har fått vara med om en hel del, unghästvisning i umeå, bytt box, bytt hage, problem med magen, mist sin granne i hagen brevid den hon står nu osv.

Blir nog samma typ av arbete imorgon, misstänkte att allt inte var rätt under körturen i fredags, hon var inte sig själv och ville göra lite som hon ville....bara att kämpa vidare och vinna hennes fulla förtroende.

Kram


Kommentarer
Postat av: Amanda

söt :)

2011-12-21 @ 20:59:33
URL: http://amandalindblom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0