Härligt härligt, men farligt....

 
Idag var det dags för drögning igen. Först ut var Ruben, och han skötte sig bara fint, tyckte väl att det var skönt att ta det lite lugnt i skritten haha;) men hade fin trav, och det syns att han tagit ihop i hull under vinterträningen och att psyket vuxit, känns lovande för hans del!
Hypra var lite skvättig, hon hörde ljudet från skogsmaskinen och eftersom det var farligt vid förra tillfället hon drögades, så var det lika farligt nu! Dock gick det fint i vänster varv, och Anna berömde att hon breddade ännu finare bak och det känns fint att höra och att även kunna se det själv. Men i höger varv så gick hon super spänd in i första kurvan på banan runt åkern. Så hon fick göra halt och och stå tills hon sänkte huvudet och blev avslappnad. När hon fick börja gå så bröt hon ordentligt till vänster och försökte komma undan det "farliga" så gott hon kunde, men jag ställde henne tillbaka åt höger och hon fick gå ställd så en liten bit tills jag kunde se ett någorlunda avslappnat uttryck i hennes ögon, MEN jag fick upprepa detta i alla fyra varv i höger varv! När denna damen bestämt att något är farligt, så är det farligt! Tydligt är ju att det är mycket jobb att få hennes högra hjärnhalva att acceptera allt som den vänstra gör. En utmaning men vi tar det en dag i taget=)


Modig

Idag så blev det uteritt så att Ruben och Hypra skulle få spana in den "läskiga" skogsmaskinen dom hörde i fjärran igår på andra sidan vägen. Vi tog repgrimma och ledrep under tränsen för att ha nödbromsen i beredskap ifall dom skulle få panik. Vädret var strålande och det visade sig våra hästar vara också! Först stannade vi på avstånd från maskinen som plockade timmer vid sidan av vägen där vi skulle rida, så att dom skulle få ta en titt på den på håll. Sedan red vi närmare, stannande, närmare, stannade tills vi stod bredvid där den var och arbetade, lät hästarna ta in allt, alla ljud, att den rörde sig osv. Sedan när vi såg att den skulle upp på vägen och lasta av så red vi iväg och lät hästarna ta in att nu kom ljudet bakifrån. Det gick bara bra, men de avskalade stockarna som låg framför en blå pickup, dom var livsfarliga! Hästarna stannade och stirrade, sedan med försiktig uppmuntran så gick båda fram och luktade på stockarna=) Duktiga små!! Ruben luktade på bilen på hemvägen och Hypra tyckte att skogsmaskinen var mer läskig nu när hon hade sin högra sida mot den, så det känns som att det är hennes svagare sida att ta intryck på. Men bara att jobba på det och man kan inte annat än känna sig nöjd när två 3-åringar som inte har mycket erfarenhet ändå kan finna trygghet i varandra och oss ryttare, och som förstår det vi lärt dom med att titta på det som är farligt och inse att man kan tycka det är läskigt, men man behöver inte få panik och sticka så fort man konfronteras med något farligt.

Kärlek till våra små hjärtan!


One small step...

Uppehåll haha vad kan man säga mer än att jag är en mästare på det!

Idag så var det iaf drögning på schemat för Hypra! Skulle egentligen ha blivit av igår, men det blev det inte för att Hypra hade blivit sparkad eller lyckats trampat sig själv vid bus eller bråk, så hon hade en ytlig rispa på insidan höger bak och ett litet punkteringssår på utsidan, lite varm o pyttelite svullen så jag tog bara ut henne på tömkörning och kollade så det inte fanns någon hälta, men det gjorde det som tur var inte! Lite stel var hon, men det är hon lite överlag jämt, skulle behöva ta hit equieteraputen snart igen så han får känna igenom henne och mjuka upp henne. Så det blev som sagt tömkörning för henne och en tur drögning med stallkompisen Slotts Ruben istället, han var så fin och duktig! Anna hade bett mig motionera henne och Mats fina springare och det tackar man ju inte nej till=)

Men idag blev det av med´drögningen och Hypra hade energi för 3 hästar! Hon skrittar inte utan det liknar mer powerwalk för häst! Sen har jag nu lagt in travinslag i drögningen och det älskar hon, inte brydd att hon har stötting och däck efter sig....! Men skötte sig gjorde hon fint, förutom att hon blev rädd när det knäckte i träden pga av att temperaturen kröp neråt och att dom var och lastade timmer på andra sidan vägen, så hon kröp ur skinnet mer än en gång, men tillslut stannade jag helt så hon fick lyssna och litegrann inse att det inte var något som var på väg att döda henne. Anna var med och red efter oss med Ruben och det gick bra, men han blev änn mer stressad över ljudet när vi väl kom in i stallet...:/

Kval lutar det åt i mitten av April, så nu har vi ett mål att sikta mot! Så nu höjer vi allvaret i träningen. Min lilla tjej ska nu ta klivet mot att tävla på riktigt!


RSS 2.0