Låt mig presentera: Hypra!

I måndags blev det så dags att göra hästaffär! Började ju leta häst redan i januari med tanken att jag skulle ha två, så kunde Albin vara träningskompis, eller iaf bara vara kompis till den nya, men så hann ju aldrig bli fallet då jag tvingades avliva honom den 13/6. Men så kom en lite märr som jag haft ögonen redan som föl in i bilden igen, nämligen Hypra. Och efter några turer till Bratten där hon är uppfödd och sedan ut till Trevnaden utanför Lycksele där hon går på bete så bestämde jag mig att henne skulle jag ha! Så i måndags skrev jag och hennes uppfödare Charlotta Nordin papperna, betalningen gjordes och hon blev min. Har pratat med Agria och fixat så hon är fortsatt försäkrad och med hjälp av Charlotta och min goda vän Anna så är hon snart inkörd=) Är en duktig och känslig tjej som det ska bli spännande att följa. Hypra blev även verkad av Charlotta idag och hon stod i princip som ett ljus! Annas goda NH arbete har verkligen gett resultat! Tusen tack Anna och Charlotta för allt hitills och allt som komma skall!


(Fotot taget av: Emma Karlsson)
Hypra
Född:2010-05-27
E: Feseth Lynet(NO)
U: Hygga(NO)
EE: Järvsöfaks
UE: Spang Best
Äg: Erika Persson

Puss ljuva själar!


Sol, bad och underbara hästar!

Denna dagen började långt ifrån bra. Slog i huvudet i en hylla på jobbet så det blev ett jack i hårbotten som blödde fint.  Men så messade min kompis Anna i slutet av arbetsdagen om jag ville följa med henne ut och rida när jag slutat. Jag tackade ja, och följde med henne ut till hennes föräldrahem där hennes häst och några andra hästar går på sommarbete. Vi var ute i nästan 2 timmar och red, tränade galoppfattningar och badade bla med hästarna. Urmysigt och välbehövligt! Så underbara djur, och Elrigo(Annas häst) Och Nora som jag lånade var verkligen med på noterna, lyhörda och så fantastiskt fina! Känns kul att kärleken till att hålla på med hästar allt mer kommer tillbaka och jag känner att Albin är med mig i allt, vilket gör att jag kan känna en mer äkta glädje komma tillbaka.

3 dagar kvar ju till semester...wohooo! Är så efterlängtat att ni anar inte! Får se om det blir att resa iväg, men annars så får man passa på att bara njuta av att vara hemma, pyssla lite och allmänt njuta av livet:)

Kört igång med LCHF igen, oh yes:) Och nu med ridningen som kommer motionen att kickas igång! Känns toppen!

Kram ljuva själar!

Slut travat för i år..

Nu så är travet över för i år här i Lycksele. Hann med att närvara vid två av tävlingsdagarna och det var både mysigt o roligt! Köpte en träningsele till kommande hästköp o sedan så njöt man mest av att njuta av de lokala sportsliga framgångarna! Stort grattis åter igen till Jörgen E Ahlqvist som kvalade in till finalen av amatör SM!!

Min goda vän AB Johanssons båda märrar Sago Wilma o Elitfaxa är konstaterade dräktiga båda två. Wilmas föl är om allt går väl beräknad till i slutet av mars/början på april och Faxas till i slutet av april/början på maj. Så om allt går väl kommer två små liv springa omkring på stall Berglunda nästa sommar! Ska bli så spännande!

Går nästa vecka in på min sista vecka före semestern! HÄRLIGT HÄRLIGT! Ska bli skönt med tre veckor ledigt, inga direkta planer just nu men det kanske blir roliga äventyr ändå;)

Ikväll ska man iaf bjuda päronen och lillasyster på middag vid hemkomst från sin semester i Malmö. Det kommer bjudas på Fläskfilé med västerbottensost pesto och klyftpotatis! MUMS!

Kramar ljuva själar!


Sommar, sommar !

Vilken sommarvärme vi har här i norrland nu! Himla gött, om än ibland att det blir lite FÖR varmt för min del. Men det är inte för att klaga jag säger så utan för att jag är så ljus i hyn att det blir helt enkelt jobbigt för mig, men tur då att det finns goa verandor eller andra skuggiga ställen där man kan söka skydd=)
 
Köpte en till sele igår haha! Tre selar har man nu och ingen häst;) Men snart blir det nog ändring på den saken...hehe;) Det är iaf en quickhitch med automatcheck! Så nu har jag en träningsele till, den andra träningselen måste jag köpa en långbrösta till och fixa så jag kan ha slagjord på, och tävlingselen måste jag fixa en kloss till så jag kan ha automatcheck på den med! Inte billigt med trav, kostar oftast mer än det smakar men det är ju en helt underbar sport, tycker jag i skrivande stund iaf haha!

Måste också rikta ett stort grattis till Charlotta Nordin och Anna Sjögren som i onsdags kom trea med Lyckelds Elrigo på Hotingtravet!

Nej nu blir det att fortsätta njuta av denna sommardagen, fixa med tvätt o annat=)

Här är en länk till Charlottas blogg : www.kvarnbrannan.blogg.se
Och till Annas blogg: www.auricomus.blogg.se

Kram på er ljuva själar!


Älskade ängel

I måndags var det tre veckor sedan Albin fick somna in, det känns som en evighet, men ändå precis som om det var igår. Saknaden är så oerhörd och stor, men det är skönt att kunna besöka graven och sätta nya blommor och bara vara där med honom i anden. Jag kämpar vidare dag för dag för jag vill hedra Albin och allt han gjort för mig, den människa han hjälpt mig att bli.
Spanar efter ny häst, och just nu är det en fin 1-åring som jag är sugen på, men tänker inte rusa in i något. Det som sker, sker och känns det rätt så blir det ju köp.

Men götet lockar också, med ett nytt liv och helt andra möjligheter än här uppe i norrland....



(Bilden tagen av Emma Karlsson på Albin sommaren 2010)


RSS 2.0