Shadow on the wall

(Chorus 1)

Shadow On The Wall
Shadow On The Wall
Shadow On The Wall
Shadow On The Wall

Like A Shadow On The Wall

Treat Me Like A Prisoner
Treat Me Like A Fool
Treat Me Like A Looser
Use Me As A Tool
Waste Me Till I'm Hungry
Lose Me In The Cold
Treat Me Like A Criminal
Just A Shadow On The Wall

(Repeat Chorus 1)

Like A Shadow On The Wall

Treat Me Like I'm Evil
Freeze Me Till I'm Cold
Beat Me Till I'm Feeble
Grind Me Till I'm Old
Wire Me Till I'm Tired
Push Me Till I Fall
Treat Me Like A Criminal
Just A Shadow On The Wall

(Repeat Chorus 1)

Black Shadow On The Wall



(Bild av Mute Banshee)


Wiiihoooo

Snön har vräkt ner sedan igår, så jag var lite fundersam vad jag skulle göra med Hypra idag. Men så kom jag ihåg att Annbritt skulle mest troligt köra sina båda märrar på eftermiddagen/kvällen, så påväg till biblioteket efter jobbet så skickade jag iväg ett sms och frågade om hon skulle ut med märrarna och om jag och Hypra fick följa med på en utav vändorna, att jag fick ha med Hypra som handhäst bakom släden, om hon nu inte skulle köra stötting(kälke med ett däck i en kedja efter). Svaret blev att hon skulle bara äta och att hon skulle sedan köra sina hästar med långsläde så det inte skulle bli så tungt med tanke på snömängden som kommit. Så efter bibblan gick jag hem och tog en snabbfika och åkte ner till stallet och mockade i väntan på att Annbritt skulle komma ut.
Det blev Faksa som Hypra skulle få gå som handhäst efter. Hypra fick ha på sig en westerngrimma med långt ledrep så jag lättar skulle kunna korrigera henne och ha bättre chans att avbryta ev bus. Själva turen tog ung 20 min, vilket var 2 varv runt åkrarna bakom stallet. Hypra var pigg och busade lite, hon gjorde stillastående hopp rätt upp i luften, bockade, hoppade ut i snödrivorna som omgav spåret vi körde på, typ levade och capriole kom det endel gånger. Ser lovande ut inför karriären inom Kraftskapande ridkonst, eller Akademisk ridkonst som det också har kallats.

Och en väldigt god nyhet är att from 2012 så får amatörtränare lika mycket som proffstränarna om hästen klarar premierloppen, dvs HELA 25.000 kr!!!!!! Äntligen rättvisa!!!

Kramar på er alla!


(Bild från i helgen, kolla in min lilla pygméhäst i jämförelse med Faksa till vänster)


Yes!

Idag gick det mycket bättre med NH träningen!! Vissa övningar klarade vi av på mycket lång lina...och det blev tom lite longering i både skritt o trav. En stor sten föll från hjärtat när det gick bättre idag, är ju min första egna unghäst och min andra egna travhäst totalt så man är grön. Men det erkänner jag ärligt, jag kan inte allt och kommer aldrig kunna allt heller. För man blir aldrig fullärd och jag tycker man ska vara ödmjuk i sin kunskap och inte köra över någon med  vad man vet eller kan.
Nää nu ska jag bara slappa i soffan och glo på Grabben i graven brevid=)

Kram

Hard work

Är inte alltid roligt eller lätt att vara hästägare. Fick känna på det idag när jag skulle köra NH med Hypra uppe på ridplanen bakom stallet. Körde bara grunder som jag vet att hon kan, eller iaf har prövat på. Så det blev ryggningar, hide the butt och början på sending game, kanske  inte har alla namnen rätt på alla övningarna men får kolla upp det. Till en början gick det bra, men sedan blev hon arg ju mer pressad hon blev, öronen ströks bakåt, hon högg åt mig och stegrade under vissa av övningarna. Det var bara att bita ihop och visa att sådant uppförande tolereras icke! Men man känner sig ganska liten mot en arg häst, även om det "bara" är en åring. Men tillslut efter över en timmes arbete började hon iaf slicka och sänka huvudet och kunde rygga utan att slicka öronen bakåt.

 Det sägs ju att i ung 6 månader så kan man njuta av frukterna från förra ägarens arbete med hästen, sen börjar hästen landa i sitt nya hem och visa upp annat beteende. Har haft Hypra i ung 5 månader nu, så det är nog en blandning av trots och att hon kanske inte är så nöjd med livet just nu. Mycket har förändrats under tiden hon stått på Berglunda och hon har fått vara med om en hel del, unghästvisning i umeå, bytt box, bytt hage, problem med magen, mist sin granne i hagen brevid den hon står nu osv.

Blir nog samma typ av arbete imorgon, misstänkte att allt inte var rätt under körturen i fredags, hon var inte sig själv och ville göra lite som hon ville....bara att kämpa vidare och vinna hennes fulla förtroende.

Kram


Varit mycket nu...

Men imorgon ska jag och Hypra ut och köra! I måndags blev det en promenad efter den långa turen under söndagen, tisdag skulle vara vilodag, blev så även onsdag och idag torsdag. Onsdag hade mamma bokat in mig för att hjälpa henne med lite internethandel och idag var det julbord med facket på agendan. Mycket gott var det, så mycket tack till Skogskåtan på Ansia Camping!
Men kan lova att hon är pigg min lilla dam! Bockar runt i hagen när man ska fodra middag, så det ska verkligen bli skönt att få komma igång med regelbunden motion nu! Även mer NH ska in på schemat, för damen har go i sig hehe iaf mot matte;)
Måste skaffa en bättre kamera också så man kan uppdatera med mer bilder, blir bara några få med den kassa mobilkameran, men ska bli bättre på detta med bilder iaf!!

Kram ljuva själar


Duktiga lilla Hypra

Nu har lilla Hypra och jag börjat smyga igång med den riktiga träningen. Promenad i mitten av veckan tillsammans med min kompis Erika och Sago Wilma, sen så promenad i stormen i fredags, pigg och motiverad var hon trots dåliga väder. Tömkörde igår i ca 40 minuter längs nyplogad träningsväg och ute på hygget. Höll på att storkna då jag är redigt förkyld, men Hypra var pigg o glad, testade mig lite på hemvägen, men det är tur hon är oskodd och matte är smartare och kan utnyttja hala ytor;)
Idag så blev det så dags för Hypras första "gruppträning". Tillsammans med Annbritt o hennes sambo Lars och deras två hästar Sago Wilma och Elitefaksa så körde vi ut ner mot travbanan. Dom med lastvagn och släde, för deras barn följde också med, och Hypra fick dra rockard. Hypra skötte sig så himla bra! Fick små jogga bitvis för att hänga med i Wilmas och Faksas stora kliv. Dessutom fick hon prova på att ligga sist/brevid, plus att gå upp brevid ledarhästen och lite förbi. Det var skitkul, när matte manade på kom en glädjebock och sen efter det så ville hon bara fram o förbi, så vinnarskalle kan man ana finns=) Blir bortskämd med denna underbara individ som bara tar in saker och utvecklas hela tiden. Grymt snäll o cool tjej! Ska promenera med henne imorgon då det blev en lång tur idag, så får det blí vila på tisdag även för mattes skull.
Över o ut, helt slut! Kram ljuva själar

En längre frånvaro från bloggen...

Har det blivit, mest pga av privata saker som inte behöver nämnas här. Nu är jag iaf tillbaka och hoppas kunna hålla i uppdaterandet av bloggen.
Sist jag skrev handlade det om Hypras klickträning, som vi legat ganska lågt med. Hypra kom in i en växtperiod så hon har vilat de senaste nästan fyra veckorna. Förutom växtperioden så lyste snön med sin frånvaro så marken var hård och hal. Hypra var periodvis varm om hovarna, men nu är det borta och snön har äntligen kommit! Hoppas nu att den ligger kvar!
Sen har Hypra även haft problem med magen, men det visade vara ensilaget med havre inslag som var för starkt. Provade två gånger att ge henne det, dels med iblandning av torrhö i givan, men det gick inte. Så nu håller vi på med upptakt till vanligt ensilage och magen verkar må mycket bättre! Så skönt när man står i ett stall där man kan ha bra komunikation med stallägaren=)

Idag så följde min kompis Erika med ner till stallet och fick köra Hypra i hennes premiär tur efter vilan. Gick hur bra som helst. Jag gick med brevid vagnen och vi höll till på åkrarna bakom stallet. Hypra gick med fokuserad blick och skummade ordentligt runt munnen! Provade att ha långbrösta på henne, den satt mycket bättre då hon är så smal ännu över bröstet att dom tredelade bröstorna inte sitter bra och hon får inget bra stöd i vagnen av dom. Nu satte hon bakbenen bättre under sig och det var inga problem att dra vagnen i uppförslutningar eller i sluttningar. Som belöning för att hon skötte sig utmärkt förutom en bockning pga av bil som kom snabbt bakifrån, så fick Erika trava henne lite längs en långsida på en utav åkrarna, lite orytmisk i början men sedan flöt hon på i en fin trav. 3 ggr fick hon göra detta och hela turen gick på ca 22 min.

Över och ut! Kram alla ljuva själar!


(Bild lånad från Finntack.com)


RSS 2.0